Den ultimative smart home guide for begyndere

Med smart home produkter kan du spare energi, øge sikkerheden i dit hjem og forbedre indeklimaet – alt sammen mens produkterne hjælper med at gøre din dagligdag meget nemmere.

Men hvordan virker smart home? Hvordan kommer du bedst i gang med smart home? Hvor skal du starte? Hvilke produkter passer sammen? Vi forstår godt, du har mange spørgsmål til smart home. Derfor har vi sammensat en guide til dig, så du på bedste vis kan komme sikkert i gang.

Hvad er smart home?

Smart home er et hjem, hvor forskellige enheder og systemer er forbundet til internettet og kan styres automatisk eller via en app. Det kan omfatte alt fra belysning til sikkerhedssystemer og underholdningsenheder.

Med et intelligent hjem kan du ubesværet styre mange forskellige aspekter i dit hjem via din smartphone eller stemmestyring. Du kan nemt automatisere hverdagsopgaver som at starte kaffemaskinen om morgenen, mens du stadig vågner i sengen.

Formålet med smart home er at gøre din hverdag mere bekvem, sikker og energieffektiv ved at automatisere forskellige opgaver og rutiner. Det giver dig mere kontrol og mulighed for tilpasning præcis efter dine ønsker.

smart_home

Hvordan fungerer smart home?

Med avancerede teknologier kan du automatisere mange aspekter af dit hjem, hvilket giver dig mere tid til at fokusere på de ting, der betyder mest for dig. Med smart home produkter kan du automatisere dit hjem som aldrig før, samtidig med at du øger sikkerheden og sparer på strømmen.

smart_home

Hvordan kommer du i gang?

Vi har sammensat en guide til dig, for at du kan komme i gang med dit smarte hjem. Med vores 5 steps, er du hjulpet godt på vej i dit nye hjem.

  1. Identificer dine behov
  2. Vælg en smart home platform
  3. Start med grundlæggende enheder
  4. Installer og konfigurer enhederne
  5. Opsæt rutiner i din app

1. Identificer dine behov

Før du køber smart home produkter, skal du finde ud af, hvad du ønsker at opnå med dit smart home. Ønsker du bedre sikkerhed, energibesparelser, eller blot mere bekvemmelighed?

2. Vælg en smart home platform

De mest populære platforme inkluderer Apple HomeKit, Google Home og Amazon Alexa. Vælg en platform, der passer til dine enheder og behov.

3. Start med grundlæggende enheder

Begynd med et par basale enheder såsom smart pærer eller smart termostater. Disse er ikke kun nemme at installere, men de er også både brugbare og nemme at opstille tidsplaner for.

4. Installer og konfigurer enhederne

Følg producentens instruktioner for at installere og opsætte dine enheder. De fleste smarte enheder kan opsættes og styres via en app på din smartphone.

5. Opsæt personlige rutiner i din app

Så snart dine enheder er registreret i appen, kan du begynde at oprette dine personlige flows. Du kan f.eks. opsætte, at din radiator skal slukke, så snart den sidste forlader hjemmet.

Bonus tip: Udvid dit system gradvist

Når du er fortrolig med dine nuværende enheder, kan du begynde at tilføje flere enheder som smarte låse, kameraer og sensorer for at udvide dit smart home.

Sådan taler dine produkter sammen

Hvordan du ønsker at sammensætte dit intelligente hjem er helt op til dig. Der er dog flere faktorer, du skal være opmærksom på inden du køber dine enheder. Smarte enheder kører nemlig på forskellige systemer, ofte wi-fi, bluetooth, ZigBee, Z-Wave, Matter eller Thread. Du kan læse meget mere om de forskellige systemer ved at klikke på dem.

Én løsning med en smart hub

Afhængig af brandet, som dine produkter er fra, er det ikke sikkert, at de snakker sammen. Enheder fra samme brand snakker ofte problemfrit sammen, men for at være på den sikre side kan du også vælge at benytte en smart home hub til at integrere enheder fra forskellige brands.

Sikre at dine enheder altid taler sammen

Med en hub fra Homey er du f.eks. sikret, at dine enheder snakker sammen uanset, hvilket system, de kommunikerer via. Hermed tænker du langsigtet, da du ikke skal bekymre dig for, at dine enheder er understøttet af et specifikt system. Du har alle dine enheder samlet ét sted og kan tilgå alt, du har brug for, fra din smartphone, tablet eller computer.

smart_home_kommunikation

6 smarte produkter du bør kende

Vi har lavet en oversigt over 6 forskellige typer smart home produkter, som vi mener, at du bør kende til. Klik på de forskellige kategorier for at se vores udvalg.

smarthome_belysning

Belysning

Skift dine pærer til smarte pærer, så du kan opstille tidsplaner og styre dem fra din smartphone. Vælg mellem indendørs- og udendørsbelysning.

Se udvalget
smarthome_klimastyring

Klimastyring

Med smart home varme- og klimastyring kan du let opnå den perfekte temperatur og atmosfære fra din smartphone. Du kan indstille temperaturen i et rum nemmere end aldrig før.

Se udvalget

Overvågning

Øg sikkerheden i dit hjem med smarte overvågningskameraer. Så snart der registreres bevægelse, får du en notifikation på din smartphone.

Se udvalget
smarthome_strømstyring

Strømstyring

Mål og registrer forskellige miljøforhold i dit hjem med smarte sensorer. Du kan overvåge alt fra temperatur og luftfugtighed til bevægelse og lysniveauer.

Se udvalget
smarthome_sensor

Sensor

Mål og registrer forskellige miljøforhold i dit hjem med smarte sensorer. Du kan overvåge alt fra temperatur og luftfugtighed til bevægelse og lysniveauer.

Se udvalget
smarthome_lyd

Lyd

Smart home lydsystemer kan nemt integreres i dit hjem, og kan kobles sammen med resten af dit smart home-system. Styr din musik f.eks. via din app eller stemmekontrol.

Se udvalget

TIL TOPPEN