Smart home: Hvad er Thread, og hvordan virker det?

Smart home: Hvad er Thread, og hvordan virker det?

Thread smart home teknologien er udviklet til at forbedre forbindelsen mellem smart enheder, og er en af grundpillerne i Matter, fremtidens standard for intelligente hjem. Thread er ikke afhængig af wi-fi eller dit hjems internetforbindelse, men opretter et separat mesh-netværk, så dine smart enheder kan kommunikere med hinanden uafhængigt af andre netværk.

Det sikrer hurtig respons og udvidet dækning mellem dine enheder for at give dig den bedste oplevelse med dit intelligente hjem. Fordi Thread er en IP-baseret åben standard kan smart belysning, termostater, dørlåse, sensorer og intelligente højttalere nemt og sikkert integreres i dit intelligente hjem.

Stabilitet med mesh-netværk

For at sikre stabiliteten i dit smart home, skaber Thread et separat mesh-netværk mellem dine smart enheder. På en måde kan dine pærer, termostater, stikkontakter, sensorer og andre smart home enheder kommunikere direkte med hinanden uden en central hub.

Det betyder, at hvis en enkelt enhed svigter, sendes informationen videre til den næste nærmeste enhed i et selvhealende netværk. Så jo flere Thread enheder du har i dit smart home, desto mere robust og stabilt bliver dit netværk også.

Thread netværk

Hvad er en Thread border router?

Thread enheder har ikke brug for en hub for at kommunikere med hinanden. Til gengæld har de brug for en styreenhed – en såkaldt border router – med forbindelse til internettet, der agerer bindeled og sørger for at forbinde enhederne til skyen.

Det smarte ved Thread er, at det allerede er indbygget i nogle af de produkter, du måske har stående derhjemme - f.eks. Google Nest Hub (2nd Gen+), Google Nest WiFi, Apple HomePod Mini, Homey Pro eller Apple TV (4 gen+).

Du kan nemlig godt have flere border routers i et setup, modsat alle andre systemer. Det betyder, at hvis du f.eks. har 4 Google Nest Hubs, så er der ikke en af dem der fungerer som hub. Thread sørger selv for at bruge den border router, der er hurtigt til at reagere.

Thread smart home hub

Nem integration med dit smart home

En af de største fordele ved Thread er brugervenligheden. Integrationen med enheder er enkel, og du kan nemt tilføje nye enheder til netværket ved hjælp af din foretrukne app. Desuden understøtter mange populære smart home enheder Thread, og det gør det nemt at integrere netværket i dit hjem.

Thread imponerer med sin ydeevne. Den hurtige respons og robuste forbindelse sikrer, at kommandoer og automatiseringsrutiner kommunikeres uden forsinkelser. Desuden er Thread kendt for sit lave strømforbrug, hvilket betyder at du opnår en længere levetid på dine batteridrevne smart enheder.

Fordelene ved Thread

  • Længere batteritid, grundet lavt strømforbrug.
  • Fungerer uden en smart hub.
  • Skaber et mere robust netværk, jo flere enheder du tilføjer i dit hjem.

TIL TOPPEN