Hvilket cover skal du vælge?

Hvilket cover skal du vælge?

De fleste af os har mobilen med overalt – og lad os være ærlige – de er ofte lidt af en investering. Det er derfor et klogt valg at købe et cover, som beskytter din mobil mod skader og stød.

Men hvilket cover skal du vælge til din telefon? Vi guider dig til at finde det bedste cover til din telefon, som passer til din stil og din hverdag.

4 tips til at finde det bedste cover til din mobil

Covers er et af de absolut mest populære mobiltilbehør, og de findes i et hav af forskellige typer, stilarter og materialer. Når du skal finde det bedste cover til din mobil, er der særligt 4 ting, du bør overveje:

  1. Kompatibilitet: Passer coveret med din mobil?

    For at opnå bedst mulig beskyttelse, er det vigtigt at vælge et cover, der passer til netop din enhed - da mobilstørrelser og specifikationer varierer fra model til model.

  2. Stil: Hvilket design passer til dig og din hverdag?

    Mobilcovers findes i mange forskellige stilarter med bagsidecovers, flipcovers, gennemsigtige covers, håndværkercovers og lædercovers som nogle af de mest populære. Derudover er det muligt at vælge cover i et væld af farver og mønstre, så det passer til din personlige stil.

  3. Materiale: Har du særlige ønsker til covermaterialet?

    Materialet har stor betydning for, hvor godt coveret beskytter din mobil samt hvordan, det føles i hånden. De mest almindelige materialer er silikone, TPU (termoplastisk polyurethan), PC (Polykarbonat) og læder – både ægte og vegansk. Alle har de deres særlige egenskaber og fordele.

  4. Funktionalitet: Har du brug for ekstra funktioner med dit cover?

    Nogle covers har ekstra features, så coveret har flere og andre funktioner end blot at beskytte mobilen. Det kan f.eks. være kortholder til kreditkort, standerfod eller Popsocket eller en magnetisk ring til andet magnetisk tilbehør.

Covertyper: Top 3 mest populære covers

Coverets primære funktion er at beskytte din mobil imod skader. Men der er stor forskel på, hvordan og hvor meget, de forskellige typer af covers beskytter. Her får du en hurtig gennemgang af de 3 mest populære covertyper.

Bagsidecovers

Et bagsidecover beskytter telefonens bagside og kanter mod slag og ridser. De kommer i mange forskellige materialer - f.eks. plastik, læder og silikone.

Et bagsidecover kan også kaldes et Fashion cover, da det kommer i et utal af designs og farver. Denne type cover er det ideelle valg, hvis du ønsker at beskytte din mobil og samtidig sætte dit personlige præg på telefonen.

Se bagsidecovers


Flipcovers

Et flipcover giver komplet beskyttelse af din telefon med en foldbar forside, som kan åbnes og lukkes over skærmen. Coveret dækker på den måde både telefonens for- og bagside, så den er fuldt beskyttet mod ridser, slag og andre skader.

De fleste flipcovers har en indvendige lommer og kortholdere til opbevaring af kreditkort, fitnesskort, kontanter eller mønter. Denne type cover er oplagt til alle, som foretrækker at have kort og telefon samlet - og som samtidig ønsker beskyttelse af mobilskærmen.

Flipcovers er ofte lavet i læder eller kunstlæder, men findes i mange forskellige farver og designs.

Se flipcovers


Håndværkercovers

Med et håndværkercover får du et cover som er særligt hårdfør. Denne type covers har en solid konstruktion og er fremstillet i specialudviklede robuste materialer, der gør det ekstra stødabsorberende.

Håndværkercovers er specielt designet til håndværkere, folk der arbejder udenfor eller som har en aktiv livsstil, hvor telefonen kan være særligt udsat for slag og stød. Men det kan naturligvis bruges af alle, som ønsker den gode beskyttelse.

Se håndværkercovers


Materialer: Værd at vide om covermaterialer  

Er du i tvivl om, hvilket materiale du skal vælge til dit cover? Materialet har stor betydning for, hvordan coveret føles i hånden og for, hvordan det beskytter.

Bliv klogere på nogle af forskellene ved de 4 populære materialer i en lille lynintroduktion:

  • Covers i silikone

    Egenskaber: Silikone er et blødt og fleksibelt materiale, som gør coveret let at tage af og på. Derudover er silikone modstandsdygtigt over for stød.

    Fordele: Silikonecovers giver et godt greb og er skridsikre, hvilket reducerer risikoen for, at telefonen glider ud af hænderne. Covers i silikone er desuden gode til at absorbere stød og beskytte telefonen mod ridser og mindre skader.

  • Bløde TPU- (Termoplastisk Polyuretan) plastik covers

    Egenskaber: TPU er et fleksibelt og holdbart plastmateriale, der er modstandsdygtigt over for ridser, stød og slid. TPU-covers er nemme at montere og afmontere, grundet deres fleksibilitet.

    Fordele: TPU-covers er lette, slidstærke og tilbyder god beskyttelse mod stød og ridser. De er også mere modstandsdygtige over for fedt og snavs sammenlignet med andre materialer.

  • Hårde PC- (Polykarbonat) plastik covers

    Egenskaber: PC er et hårdt plastmateriale. Covers i PC-plastik er slidstærke og er ofte produceret i et tyndt design, så de går i et med din telefon. De kommer i en række forskellige farver og designs, og så er de lette og ofte lidt billigere end covers i andre materialer.

    Fordele: PC-covers er ofte billigere end andre materialer og giver en god beskyttelse mod ridser og stød. Ligesom de findes i et hav af farver, mønstre og designs.

  • Cover i læder

    Egenskaber: Læder er et naturligt materiale, der er kendt for sin holdbarhed og sit eksklusive look. Det er ofte dyrere end andre materialer og kræver lidt mere pleje.

    Fordele: Lædercovers tilføjer et sofistikeret og klassisk look til din mobil og opnår med tiden en flot patina. De tilbyder god beskyttelse mod ridser og stød og kan også have ekstra funktioner som f.eks. kortholdere.

Funktioner: 3 smarte covers med ekstra funktioner

Et cover kan også have andre og flere funktioner end blot beskyttelse af din mobil. Nogle af de mest populære ekstra cover features er bl.a. kortholder, Popsocket, standerfod og covers med MagSafe, som f.eks. gør det muligt at benytte trådløs opladning.

Cover med kortholder

Et mobilcover med kortholder har en indbygget kortlomme, hvor du kan opbevare et eller flere kredit- eller betalingskort. Disse covers findes i flere variationer med en enten indbygget eller aftagelig kortholder.

Et cover med kortholder er en smart løsning, da du på den måde altid har de vigtigste kort lige ved hånden. Derudover kan et mobilcover med kortholder også beskytte mod tyveri af kontaktløse kortoplysninger, som er blevet et stigende problem i moderne tid.

Covers med kortholder er en smart og praktisk løsning, der er populær, da det kan være med til at gøre hverdagen lettere og mere bekvemmelig for folk på farten.

Se covers med kortholder


Cover med holder eller Popsocket

Et mobilcover med holder eller Popsocket kan foldes ud og bruges som en støtte til mobiltelefonen, når den står oprejst, eller som et håndtag til bedre greb omkring telefonen, når du bruger den.

Et cover med holder giver bl.a. mulighed for at se videoer eller lave videokald uden at skulle holde telefonen. Mens et cover med Popsocket gør det lettere at holde fast i din telefon og mindsker risikoen for, at du taber den ved et uheld.

Denne type covers er bogstavelig talt en praktisk støtte, når du vil se videoer, tage billeder eller bruge telefonen på andre måder, der kræver, at den står oprejst eller hviler sikkert i hånden.

MagSafe covers

Et MagSafe cover indeholder en lille magnetisk ring, som automatisk sørger for at korrigere og placere din mobil korrekt på andre MagSafe produkter. Det kunne f.eks. være en trådløs oplader, kortholder eller bilholder.

Et MagSafe cover er ideelt, hvis du gerne vil benytte din telefonens trådløse funktion samtidig med, at den beskyttes af et cover. Med MagSafe teknologien behøver du nemlig ikke fjerne coveret for at benytte dig af f.eks. trådløs opladning. Bliv klogere på MagSafe teknologien, og hvad det er.

Magsafe covers findes i forskellige farver og designs – også i udgaver, hvor MagSafe funktionen er skjult indvendigt i coveret, så magneterne ikke er synlige.

Se MagSafe covers


TIL TOPPEN