Step-by-step: Sådan monterer du skærmbeskyttelse på din mobil

Step-by-step: Sådan monterer du skærmbeskyttelse på din mobil

Når du køber skærmbeskyttelse, medfølger der ofte en monteringsguide. Men ønsker du en mere uddybende step-by-step guide, så læs med her og se, hvordan du gør.

I 3 nemme trin, guider vi dig gennem kunsten at montere skærmbeskyttelse på din mobilskærm – uden irriterende luftbobler.

Tjek at du har disse 3 ting, før du går i gang:

  • Beskyttelsesglas/film
  • Renseserviet
  • Mikrofiberklud

1. Rens og tør din skærm

  1. Brug den medfølgende vådserviet til at rense skærmen for skidt, støv og fedt.

  2. Lad skærmen tørre eller tør med en mikrofiberklud.

2. Påsæt skærmbeskyttelse

  1. Fjern filmen fra den klæbende side af skærmbeskyttelsen. VIGTIGT: Undgå at røre ved den klæbende side, når du fjerner filmen.

  2. Hold på kanten af skærmbeskyttelsen med begge hænder og sænk det langsomt ned på den rengjorte skærm.

3. Monter glasset og fjern luftbobler

  1. Tryk forsigtigt midt på glasset, så det klæber til skærmen.

  2. Fjern eventuelle luftbobler ved nænsomt at presse mikrofiberkluden mod glasset. Start fra midten af og bevæg kluden ud imod siderne.

Montering af skærmbeskyttelse – det bliver vi ofte spurgt om

  • Hvornår skal jeg udskifte skærmbeskyttelse?

    Som udgangspunkt er det en god idé at udskifte skærmbeskyttelsen, hvis det har flænger, mange ridser eller er knust i kanterne.

    Hele ideen med skærmbeskyttelsen er, at det skal absorbere de ridser og stød, der eventuelt måtte forekomme ved utilsigtede tab. Men jo flere skader skærmbeskyttelsen har, desto lavere stødabsorbering vil det også have.

  • Kan man selv tage skærmbeskyttelse af?

    Du kan sagtens selv tage gammel skærmbeskyttelse af din mobil. Fordi beskyttelsesglasset ikke er sat fast med lim, er det forholdsvis nemt at fjerne skærmbeskyttelsen, hvis det f.eks. er flækket eller ridset.

    Alt efter typen af skærmbeskyttelse og kvalitet af glasset, kan det være svært at tage beskyttelsesglasset af, uden at det krakelerer og går i stykker. Men der findes også glas, der kan fjernes og monteres igen.

  • Hvordan fjerner man luftbobler/hvordan får man luftbobler væk?

    Når du monterer skærmbeskyttelse på din mobil, kan du fjerne luftboblerne ved nænsomt at presse en mikrofiberklud mod midten af skærmen. Og stryge luftboblerne ud mod kanten af glasset.

    OBS: Har du stadigvæk luftbobler på skærmen, kan det evt. skyldes støv under beskyttelsesglasset. Er dette tilfældet anbefaler vi, at du monterer ny skærmbeskyttelse, da problemet formentlig vil fortsætte.


TIL TOPPEN