3 råd til kør-selv-ferie med børn på bagsædet

3 råd til kør-selv-ferie med børn på bagsædet

Står den på kør-selv-ferie til udlandet eller rundt i det danske land? Alene tanken, kan give nogle forælder koldsved: Bilferie med børn på bagsædet. Den evindelige symfoni af ”jeg skal tiiiisse”, ”jeg keder mig” og ”er vi der snart” kan gøre selv de mest tålmodige forældre trætte på forhånd.

MEN hvad nu hvis vi fortæller dig at kør-selv-ferie faktisk kan være vældig hyggeligt. Læs med her og få 3 simple tricks til, hvad du skal pakke til kør-selv-ferien, så turen bliver meget sjovere for både små og store passagerer.

Lyt til jeres yndlingsrøverhistorier i bilen

Hvem kan ikke blive opslugt af en rigtig røverhistorie eller et neglebidende spændende eventyr? En god lydbog eller podcast er den perfekte familieaktivitet, når der skal køres langt.

Og gider I ikke lytte til det samme, er det bare på med hovedtelefonerne. Så kan ungerne lytte til hver sin favorit fortælling på bagsædet, helt uden at forstyrre de voksne på forsædet.

Se udvalget af børne-headsets
Familie på tur

Mangler ungerne deres egne høretelefoner?

Et børne headset kan være en absolut life-saver, når børnene gerne vil se film, spille spil eller lytte til musik på bagsædet. Det hjælper med at skabe ro og undgå konflikter om, hvad man skal lytte til, og hvor højt det skal være. Og husk at sørge for at vælge et headset, der passer til børnenes alder og som har indbygget lydstyrkebegrænsning for at beskytte de små ører - de findes både med ledning og i trådløse versioner.

Dreng i bil

Se film og serier med børnenes favoritter

Ligesom en god bog kan give ro, er et andet trick at distrahere de små rejsegæster med deres favorit tegnefilm og serier.

Men selv de mest stædige børne- og teenagehænder bliver til sidste trætte af at sidde med mobilen. Derfor er en mobilholder til nakkestøtten eller en lille sækkestol til mobilen en sindssygt smart løsning.

Find mobilholder til bagsædet

Hjemmebiograf på bagsædet

Med en holder til mobilen kan der ses film, spilles spil eller læses e-bøger med en stabil skærmoplevelse. Ikke alene kan det minimere risikoen for køresyge, det mindsker også risikoen for at telefonen falder ned, hvis man til sidst bliver så træt, at man trænger til en lur.

Også her er det et godt tip at kombinere filmkiggeriet med et headset, så hele bilen ikke behøver at lytte med. For det kan altså hurtigt blive en rigtig lang tur, hvis der skal ses Gurli Gris eller Paw Patrol hele vejen.

Snacks, legetøj og bøger lige ved hånden

Der findes et hav af effektive distraktionsteknikker – legetøj, snacks, bøger, bamser og meget mere. Men det er altså begrænset, hvor mange ting, man kan lykkes med at pakke i en feriefuld bil.

Derfor er vores tredje og sidste tip en bagsæde organizer med masser af lommeopbevaring til legetøj, bøger, snacks, drikkevarer og andre nødvendigheder, så du – eller ungerne selv – nemt kan nå det, der er brug for.

Vælg sæde-organizer til turen
To drenge klar til ferie

Tjekliste: Hvad skal man have med på kør-selv-ferien med ungerne?

  1. Sørg for masser af underholdning: Lad børnene vælge lidt legetøj, et par bøger, yndlingsbamsen og favorittegnefilmene til mobilen og pak det hele, se det er nemt tilgængeligt

  2. Medbring snacks, madpakke og drikkevarer til at holde børnene tilfredse undervejs

  3. Planlæg regelmæssige pauser med tid til at strække benene, spise frokost og teste motorvejstoiletterne

  4. Pak til uventede situationer: Pak f.eks. vådservietter, lommetørklæder, et håndklæde og affaldsposer, så I er forberedt på små uheld og kan redde situationen on the go

Vil du have mere inspiration til kør-selv-ferien? Vi har samlet en pakkeliste med gadgets og tilbehør til bilen, som får hele familien godt fra A til B på køreturen.


Få mere inspiration til bilferien

TIL TOPPEN