Covers med grøn samvittighed

Covers med grøn samvittighed

Snakken om bæredygtighed og miljø bliver en større og større del af vores hverdag – også når der skal vælges mobiltilbehør. Bliv klogere på, hvordan et mobilcover kan være bæredygtigt og hvilke typer miljøvenlige covers, der findes.

Hvad er et bæredygtigt cover?

Kategorien af bæredygtige covers dækker over forskellige typer af covers, som alle har det til fælles, at de er produceret med ressourcer, eller under forhold, der tager særligt hensyn til miljøet.

De kan f.eks. være produceret af genbrugsmaterialer, naturmaterialer eller miljøcertificerede materialer. Ligesom et cover kan klassificeres som mere bæredygtigt, hvis det er produceret med særlig fokus på f.eks. arbejdsforhold.


Læs med her, hvor vi introducerer dig til 3 forskellige typer af bæredygtige covers

#1: Covers i genbrugsplast

Bæredygtige covers i genbrugsplast passer på både planeten og din telefon. De kan være fremstillet af forskellige former for genanvendt plastik bl.a. gamle fiskenet, plastflasker, havplast eller brugt emballage.

Sådan bliver plastikken genbrugt

Før plastikket bliver til et bæredygtigt mobilcover, bliver det sorteret, renset, revet og smeltet om til små kugler på størrelse med ris korn. Herefter er plastikgranulatet klar til at blive til nye covers, som samtidig er med til at minimere plastproduktionen og belastning på miljøet.

Beskytter covers i genbrugsplast lige så godt som andre covers?

Covers i genbrugsplastik har samme stødabsorberende egenskaber som ny plast. Du skal derfor ikke være bekymret for, at du går på kompromis med kvaliteten ved at vælge et bæredygtigt alternativ. De miljøvenlige covers findes desuden i mindst lige så mange forskellige farver og designs som andre covers.

Se covers i genbrugsplast

#2: Covers i FSC-certificeret papir eller træ

FSC (Forest Stewardship Council) certifikatet er en garanti for at materialer som træ, pap og papir kommer fra skove, som er forvaltet med respekt, så de er fulde af liv og ikke bliver udryddet.

Mobilcovers i FSC-certificerede materialer er derfor også en bæredygtig løsning. De bliver ofte produceret som flipcovers, der beskytter både skærm og bagsiden af din telefon.

Et cover, flere funktioner

Flipcovers kommer ofte med kortholdere, lommer og en standerfunktion. På den måde har bæredygtige flipcovers et højt funktionalitetsniveau, god beskyttelse og passer på vores planet.

Når det er på tide at skifte dit cover, kan dit bæredygtige FSC-cover komposteres. Nogle virksomheder tilbyder endda at tage dit brugte cover retur, så dit gamle cover kan genopstå som et helt nyt bæredygtigt cover. Det vil oftest fremgå på producentens hjemmeside eller på emballagen, hvis dette er tilfældet.

Se alle FSC-certificerede covers

#3: Plantebaserede covers

Plantebaserede covers er en innovativ og bæredygtig løsning, der beskytter din elektroniske enhed. De er lavet med naturlige miljøvenlige materialer som planter og plantefibre – oftest kombineret med andre vedvarende og slidstærke materialer som kork, bambus eller hør.

Covers fremstillet af plantebaserede materialer er et rigtig fint alternativ til de traditionelle plastikcovers. Ikke alene efterlader de et mindre aftryk på klimaet ved at være lavet af bionedbrydelige og genanvendelige materialer. Produktionen af plantebaserede covers er også mindre energikrævende end covers af traditionelle plastmaterialer.

Unikt udtryk og følelse i hånden

Plantebaserede mobilcovers har en unik og naturlig tekstur, der tilføjer dem et genkendeligt æstetisk touch. Med en fed historie bag sig sørger de for, at du skiller dig ud fra mængden. De er holdbare og robuste, så din mobil altid er beskyttet mod ridser, stød og tab.

Samtidig findes plantebaserede covers i et hav af forskellige designs. Ligesom plastikcovers kommer de i mange forskellige sjove, æstetiske og moderne designs – ofte med motiver, der relaterer sig til natur.

Se de plantebaserede covers

Cover brands med særlig fokus på bæredygtighed

I en verden hvor miljøbevidsthed og bæredygtighed får mere og mere opmærksomhed, er der også en stigende interesse for virksomheder, der fremstiller miljøvenlige og bæredygtige produkter.

Når det kommer til mobilcover, er der flere brands, der skiller sig ud, bl.a. Puro, Pela, GreyLime, UAG, Nudient, A Good Company, Ideal of Sweden, Dbramente1928, Hurtel og Gear Onsala.

Her får du en kort introduktion til nogle af de mest populære cover brands, som har stor fokus på miljø og bæredygtighed i deres produkter og produktion:

  • Pela er pionerer, når det kommer til produktion af miljøvenlige og bionedbrydelige covers. Pela covers findes i flotte designs med naturrige motiver. Derudover tilbyder de at tage imod dit gamle cover, som de så upcycler og laver nye covers af.

    Se covers fra Pela

  • A Good Company er på en mission om at gøre det nemmere for dig at købe bæredygtige mobilcovers. A Good Company covers er lavet af hør, som også kan nedbrydes naturligt. Deres covers er i enkle og minimalistiske designs, som afspejler deres skandinaviske rødder.

    Se covers fra A Good Company

  • Dbramente1928 har gjort bæredygtighed til en grundsten i deres coverudvalg. De er kendt for deres utrolig stilrene læder covers, som bliver lavet med fokus på at minimere CO2 Derfor bruger de f.eks. kun huder fra kød- og mælkeindustrien, der ellers ville blive kasseret og gå til spilde. Også deres TPU mobilcovers er fremstillet af miljøvenlig genbrugt plast.

    Se covers fra Dbramante1928

Brug cover og vær med til at minimere E-affald fra mobiler

Når du vælger at bruge cover på din mobil, passer du ikke alene på din telefon, du er faktisk også med til at begrænse mængden af E-affald. E-affald, eller bare elektronisk affald, er en stadigvæk stigende global belastning for vores miljø grundet en voksende mængde af kasserede smartphones.

Alene det at bruge cover på din mobil, kan i sidste ende også ses som en win-win for både dig og miljøet.

2 gode grunde til at bruge cover på mobilen

Forlænger levetiden på din mobil
Et mobilcover kan være med til at forlænge levetiden på din mobil. Coveret er designet til at beskytte mod ridser og absorbere stød fra utilsigtede tab. Ved at forhindre skader på din mobil, kan du altså forlænge levetiden. Og på den måde er du med til at reducere mængden af E-affald på jorden.

Større fokus på bæredygtige covers

Vi har de seneste år set et stigende fokus på bæredygtige materialer. Flere og flere mobilcovers bliver lavet i genanvendt plast, plantebaserede materialer og FSC-certificeret papir. Ikke alene er denne type covers mere bæredygtige i sig selv. I kraft af deres funktion – at beskytte din mobil – er de også med til at mindske klimaaftrykket ved at forlænge levetiden på din mobil.


TIL TOPPEN