Klar til Qi2? Den nye standard for hurtig trådløs opladning

Klar til Qi2? Den nye standard for hurtig trådløs opladning

Qi2 er en opgradering af Qi trådløs opladning, som er inspireret af Apple’s MagSafe teknologi. Den innovative lade-teknologi benytter en ring af magneter til at justere opladnings-spolerne, så du kan oplade din mobil hurtigere og mere effektivt. Samtidig reducerer teknologien muligheden for at din enhed overopheder, så dit batteri holder længst muligt.

Og nu er Qi2 så altså kommet på banen, så du kan oplade dine enheder endnu hurtigere og mere effektivt end tidligere. Et stort skridt mod hurtigere og mere effektiv opladning, der er kompatibelt med både Android og Apple. Læs med her og bliv klogere på Qi2.

Qi vs. Qi2 – en opgradering af den eksisterende standard

Standarden for en Qi oplader er 7,5 W. Qi teknologien benytter sig af elektromagnetisme, der sørger for at din enhed (f.eks. din mobil) oplades, når den placeres på den trådløse oplader.

Udfordringen er bare, at Qi opladere faktisk ikke nødvendigvis lader med 7,5 W. Effektiviteten og hastigheden af opladning kan nemlig variere alt efter, hvordan din enhed ligger på opladeren.

Qi vs. Qi2

Hurtigere og mere effektiv opladning

Omvendt lader Qi2 med 15W, hvilket i sig selv er noget af opgradering. Derudover har Qi2 opladere indbyggede magneter, der sørger for optimal forbindelse mellem oplader og enhed. Det betyder at uanset, hvordan du placerer din enhed på en Qi2 oplader, får du samme effektive opladning, da magneterne placerer enhed og oplader i den optimale lade-position

MagSafe vs. Qi2 – kan man bruge Apple og Android enheder og tilbehør sammen?

Selvom både Qi2 og MagSafe benytter en magnetring til trådløs opladning, er de ikke ens. Derfor kan der også opstå situationer, hvor en enhed og et tilbehør ikke virker sammen, selvom det på papiret burde. For bare fordi Qi2 og MagSafe er næsten ens, betyder det ikke nødvendigvis, at alt Qi2 og MagSafe tilbehør passer de samme enheder.

Og så det berømte "men.."

Men – for der er selvfølgelig et ”men” – når det så er sagt, vil enhver MagSafe-kompatibel iPhone kunne bruges med Qi2 tilbehør og oplader. Langt de fleste MagSafe kompatible iPhones (12, 13 og 14) vil blot lade med 7,5 W frem for 15 W, som er MagSafe oplader standarden.

Til gengæld skriver Apple selv, at deres iPhone 15 modeller understøtter MagSafe og Qi2 opladning. Om fremtidens iPhone modeller fra Apple gør det samme, vides endnu ikke. Vil du vide mere om MagSafe, kan du blive klogere i vores artikel, der tager dig igennem alt, du skal vide om MagSafe.

Qi, Qi2 og MagSafe: Forskellene opsummeret

Qi standardMagSafeQi2
Min. opladningseffekt7,5W15W15W
Kompatibel med Apple
Kompatibel med AndroidX
Magnetisk justeringX
Kan (i teorien) bruges med laptop og tabletXX
Adaptiv opladningFast output effekt, ikke enhedsspecifikTilpasser til optimal opladning for iPhoneEnhedsspecifik tilpasning for sikkerhed og effektivitet
Lade-effektivitetRisiko for strømspild pga. dårlig placering af enhedMagnetisk justering for maksimal effektivitetMagnetisk justering og begrænset spild

TIL TOPPEN