Hvad er MagSafe og hvordan virker det?

Hvad er MagSafe og hvordan virker det?

Her får du en introduktion til MagSafe teknologien: Hvad det er, hvordan det virker og hvorfor teknologien spiller en afgørende rolle udviklingen af trådløs opladning til både iPhone og Android.

MagSafe og trådløs opladning til iPhone

Det første MagSafe kabel blev lanceret som en innovativ sikkerhedsfunktion til MacBook i 2006. Det magnetiske MagSafe 1 laderkabel skulle nemlig sørge for, at opladeren altid sidder korrekt og sikre, at kablet nemt slipper computeren, hvis man rykker i det.

I 2020 relancerede Apple så MagSafe teknologien med udgivelsen af iPhone 12 serien – denne gang som en revolutionerende trådløs ladefunktion til mobilen. Og det har banet vejen for hurtig og nem opladning uden bøvl med kabler.

MagSafe oplader

Hvad er MagSafe?

MagSafe funktionen består af en magnetisk ring, der er placeret rundt om ladespolen på iPhone. Ved hjælp af magnetisme sørger ringene i både iPhone og MagSafe tilbehør for, at telefonen altid er placeret korrekt på tilbehøret. Det kan f.eks. være et cover, en oplader, en kortholder eller en mobilholder til bilen.

Hvilke iPhones er MagSafe kompatible?

Alle iPhone modeller fra iPhone 12-serien og nyere har MagSafe og kan derfor bruges med MagSafe tilbehør. Her finder du en liste med alle kompatible modeller:

  • iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro og 12 Pro Max
  • iPhone 13, 13 Mini, 13 Pro og 13 Pro Max
  • iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro og 14 Pro Max
  • iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro, og 15 Pro Max

MagSafe tilbehør

Et hav af muligheder med MagSafe tilbehør

MagSafe teknologien bruges ikke kun til trådløs opladning, men findes også i andre typer tilbehør til iPhone. Denne form for tilbehør er specialdesignet til at udnytte teknologien og give en forbedret brugeroplevelse, f.eks. med ekstra funktionalitet eller beskyttelse.

Der findes meget forskelligt tilbehør på markedet, bl.a. covers, opladere, trådløse powerbanks, kortholdere og holdere og opladere til bil.

MagSafe covers

Et af de mest populære tilbehør til MagSafe teknologien er covers. Et MagSafe cover er – ligesom telefonerne – udstyret med indbyggede magneter. Det er derfor nemt at montere, da coveret og bagsiden af telefonen automatisk tiltrækker hinanden.

Det er kombinationen af MagSafe funktionen og den beskyttende funktion, der gør disse covers til en populær løsning til kompatible enheder. Et MagSafe cover udelukker med andre ord ikke muligheden for at bruge andre former for tilbehør.

Hvad er et MagSafe cover?

Et MagSafe cover indeholder en magnet, som justerer din iPhone i forhold til dit MagSafe tilbehør. Det betyder f.eks. at du også kan oplade din mobil trådløst med cover på. Magneten i coveret sørger nemlig for altid at placere mobilen korrekt på MagSafe opladeren.

Vælg dit MagSafe cover

MagSafe cover

Trådløs MagSafe oplader

Med et MagSafe kompatibelt cover kan man lade sin iPhone trådløst, selv med cover på. Magneterne i coveret sikrer en kraftfuld og hurtig opladning ved at korrigere sig med MagSafe opladeren

En MagSafe oplader lader med op til 15W. Til sammenligning lader trådløse opladere (Qi) kun med op til 7,5W. Det er er altså dobbelt så hurtigt at lade en iPhone med den trådløse MagSafe teknologi, som det er at lade den med en Qi oplader.

Find en MagSafe oplader

Hvad er en MagSafe oplader?

En MagSafe oplader gør det nemt at oplade din iPhone trådløst – både med MagSafe cover og uden. Du kan lade din mobil trådløst, hvis du har en iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 12 eller iPhone 12 Pro. Magneterne i mobilen og opladeren sørger for det perfekte fit og sikrer dig nem og hurtig opladning.

Det er vigtigt at bemærke, at MagSafe opladere kun kan benyttes med mobiler, der understøtter trådløs opladning.


MagSafe trådløs powerbank

En trådløs MagSafe powerbank giver ekstra batterilevetid til iPhone 12 og nyere iPhone modeller. Powerbanken klikker sig nemt på bagsiden af din mobil ved hjælp af MagSafe magneten og giver op til 15W trådløs opladning.


MagSafe kortholder

En MagSafe wallet er en kortholder, der fastgøres magnetisk til bagsiden af iPhone. Det er en praktisk måde at bære sine kort på. Disse kortholdere er også kompatible med MagSafe covers og kan fastgøres til bagsiden af dem.

MagSafe bilholder og oplader til bilen

En MagSafe kompatibel bilholder er designet til at holde din iPhone, mens du kører bil. MagSafe bilholderen fastgøres til forruden eller instrumentbrættet, og bruger magneten i iPhonen til at holde den. Alt efter hvor, du placerer holderen, kan den nemt justeres 360 grader, så du altid har den bedste synsvinkel. Og vil du kunne lade din mobil, mens du kører, kan du kombinere begge funktioner i en bilholder med MagSafe oplader.

Find MagSafe oplader til bilen

Kan alle mobiler gøres kompatible med MagSafe produkter?

Det er som udgangspunkt kun Apple's iPhones, der fra fabrikkens side er MagSafe kompatible. Men faktisk kan Android telefoner også gøres kompatible ved at montere en magnetisk MagSafe ring.

De magnetiske ringe kan monteres bag på telefonen eller mobilcoveret. Når de er monteret, kan enheden i princippet bruge MagSafe opladere, kortholdere m.m. Der findes også MagSafe kompatible covers, der giver samme muligheder. Disse findes både til Android mobiler og iPhones.

Hvad er forskellen på MagSafe og Qi?

Apple's MagSafe bygger på den trådløse Qi ladeteknologi. Og mens MagSafe er udviklet til iPhones, findes der lignende Qi løsninger til Android telefoner.

MagSafe opladningen er langt hurtigere end trådløs Qi opladning. En MagSafe oplader kan nemlig lade med helt op til 15W. Til sammenligning kan den almindelige trådløse opladere (Qi) lade med op til 7,5W. MagSafe teknologien er altså som udgangspunkt dobbelt så hurtig, men det ændrer sig med den seneste Qi2 standard


TIL TOPPEN